HTML

katona classics

Autók restaurálásával foglalkozunk, az elmúlt években leginkább Fiat 500F-es autókat újítottunk fel, de jelenleg is folyamatban vannak más autó típusok is!

Friss topikok

  • Xszansa: Lehet bérelni a fenti Fiat-ot? 1 napra lenne szükségem rá. (2013.05.20. 20:38) Fiat 500 felújítása

2013.10.06. 15:17 ger1982

Elkészült a "bellissima azzura macchina"

Lassan 9 hónapja, hogy elkezdtük felújítani ezt az 1969 -es Fiat 500 F-et, most elkészült, a tisztítás és polírozás előtt készítettünk róla néhány jó képet.

Az autó Veresegyházáról került hozzánk egy gondos gazdától, akinek 10 évig állt a száraz garázsába. Ennek sokat köszönhet az autó, mivel rozsda nagyon kevés volt rajta. Viszont első ránézésre nem tűnt fel a hatalmas probléma ami miatt eddig húzódott a felújítás.

_DSC0666d (4).jpgMiután átvettük az autót, neki is láttunk a szétszerelésnek és a lakatos munkák elvégzésének, a homlokfalat már előttünk kicserélte valaki, de sajnos nem szakszerűen és be is horpadt az állás hosszú évei alatt, az autóra jellemző volt, hogy nekiláttak azt kijavítani, de sajnos nem szakszerűen ezért az inkább hátráltató volt, mint segítség. Az alján volt néhány luk, de a kasztnihoz nem kellett sokat nyúlni, viszont az ajtó és küszöbök nem stimmeltek, több centi különbség volt a kettő között, ezért a legegyszerűbb megoldás annak tűnt, hogy ha végig vágjuk az ajtók így csökkentettük a szélességét, így tökéletesen illeszkedett a kasztnihoz.

Ez után a fényező vette kezelésbe, a karosszéria végigcsiszolása után gittet és üvegszálas gittet vittünk fel, újra és újra csiszoltuk. Majd jött a filler. Ez után jött a felismerés, hogy hatalmas probléma van, ugyan is volt egy piros réteg, ami egy komponensű anyag volt, amit a filler és a vegyszerek feloldottak, ezért miután lefújtuk az autót elkezdett kirepedezni, hatalmas érvágás volt, hiszen a kigittelt készre csiszolt autót újra kellett kezdeni.

A második csiszolás után, újra fillerbe raktuk és a vízbe kezdtük csiszolni, de sajnos a repedések újra kijöttek, csiszolás újra! Ez után még fémig lett csiszolva, hogy ne adjunk esélyt az egy komponensű anyagnak, ami sikerült is, de ez hatalmas költség és rengeteg idő volt. Ezért húzódott el a felújítás.

_DSC0875.jpg

Folytatjuk hamarosan...addig egy kép a végeredményről:

_DSC119122.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: fiat 500 lakatolás fiat 500 F Fiat 500 1969 fiat felújítás fiat 500 restaurálás fiat 500 fényezés fiat 500 lakatolás fiat 500 eladó fiat 500 for sale régi fiat régi fiat 500 felújított fiat 500 karosszéria munka fiat 500 lakatolása fiat 500 glettelés fiat 500 csiszolás fiat 500 motorfelújítás


A bejegyzés trackback címe:

https://fiat500f.blog.hu/api/trackback/id/tr225553896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása